FLASH FORWARD

07.01.2011 22:14

 

FLASH FORWARD

(klik klik)

"Co kdybyste na okamžik dokázali vidět svoji budoucnost - tak jak bude váš život vypadat za šest měsíců? Začali byste se na to, co se stane, těšit ... a nebo byste se snažili to zastavit? Po celém světě dojde k záhadné události. Každý obyvatel planety ztratí vědomí na 2 minuty a 17 vteřin. Během této doby každý uvidí kousek svojí budoucnosti - co se s ním stane za šest měsíců. "

 

"Agent FBI Mark Benford (Joseph Fiennes) se snaží odhalit, co se vlastně stalo a kdo nebo co za to může. Mark a jeho tým dávají postupně dohromady obrovskou databázi všech postřehů od všech lidí a snaží se mezi nimi hledat souvislost. A hlavně - každý člověk poté, co viděl svojí budoucnost, se bude chovat jinak. Někoho záblesk z budoucnosti potěšil, protože viděl radostné věci, někdo už nadšený nebyl, protože jeho život doznal neradostných změn. A někdo žádný záblesk neviděl - což znamená, že za šest měsíců už nebude mezi živými. Jak byste se zachovali vy, kdybyste přesně věděli, kde a s kým za půl roku budete?"

 

Tak tenhle seriál se mi líbí. Braga, Goyer a Fiennes se mi trefili přímo do... hm asi do srdce.  Ale o srdce tady ani moc nejde, daleko spíš je to hodně decentním způsobem vedený brutální atak na rozum a představivost. Pokud aspoň jednu z těch věcí máte, myslím teda srdce, rozum nebo představivost, tak bude asi i pro vás docela těžký od seriálu odejít a sledovat do noci třeba 4 díly po sobě vám bude připadat normální i ve dny/noci, kdy je třeba v šest ráno vstávat do roboty. Teda tak se to aspoň stalo mně.  Ani trochu jsem ale neuvažoval směrem, který naznačují věty nadšeného recenzenta.  Zaujala mě na tom trochu jiná věc. Přijde mi to totiž trochu strašidelný, ale asi ne tim způsobem, jak bych to od filmu nebo seriálu čekal.

Jsem totiž docela nervózní,  když v seriálu o celosvětových katastrofách, celoplanetárně existenciálních pokusech nezodpovědných fyziků a o časových smyčkách a posunech jsou jakoby náhodou popsány události, které se pak po necelém roce od premiéry seriálu začnou dít i ve skutečnosti.

 

Stockholm

"Obrázky, které agentuře Reuters poskytl amatérský kameraman ze Švédska, potvrzují, že i Evropa má problém s hejny mrtvých ptáků, kteří nenadále popadají na zem. Záběry, které byly pořízeny ve středu, ukazují mrtvé opeřence pokrývající silnici. Jde o zhruba sedmdesát kavek obecných. Nemnoho z nich pád přežilo. Mrtvé kusy na sobě nemají zjevná zranění. Úhyn nyní vyšetřuje švédský Institut veterinární medicíny."

Video - https://aktualne.centrum.cz/video/?id=347844

Louisiana/Arkansas

"Tato ulice v Lousianě je pokryta ptačími mrtvolkami. A není jediná. V úterý byly na území státu nalezeny stovky mrtvých vlhovců a špačků.  V hejnech spadli mrtví na zem a nikdo netuší, co jejich smrt způsobilo. Ochránci zvířat už s žádostí o rozbor oslovili experty z Univerzity Georgia a Národního centra pro divokou zvěř ve Wisconsinu. Úřady nyní těla opeřenců odklízejí ze silnic i dvorků. 

Zvláštní úkaz se poprvé objevil v pátek v Arkansasu; zde na zem popadaly tři tisíce mrtvých vlhovců. Mnoho opeřených mrtvolek hlásí i Kentucky."

Video - https://www.buzzfeed.com/mjs538/thousands-of-dead-birds-fall-from-the-sky-in-arkan

Video - https://aktualne.centrum.cz/video/?id=347706

 

 

Prev: I LOVE GILBY CLARKE / MILUJU GILBY CLARKA
Next: COPPER AGE / DOBA MĚDĚNÁ.

 

WELCOME!

I´LL

THINK
OF YOU
 EVERY 

STEP
OF THE WAY.

 

..

  

. .

 

 

 

Calendar Widget by CalendarLabs


 

         
             
             
         
Current time in Prague