Proč to píšu?

27.10.2012 21:50
 
Už  mockrát jsem dostal otázku, proč dělám tyhle stránky a především proč tu ukládám všechny ty skupiny a linky na jejich weby a alba  (v části Good Unsigned Music). Je to docela dost práce. Navíc mám za sebou jedno virtuální stěhování, takže je v tom docela dost úporné a úmorné práce.  
Takže
PROČ ???
Počátek všeho je někdy někde v devadesátých letech. Grunge, Sub Pop,  Nirvana jsou všude kolem. Plný rádio, plná MTV, plný obchody s CD. Nedá se uniknout.  V časopisech opakují Azeradovy žvásty a konjukturálně prostituují  v mediálním prostoru takovým způsobem, že některé části Big Bengu mi zvedají žaludek i tlak  a z Rock  and Popu mám pocit, že se v něm snad všichni zbláznili. Ani Spark nezůstal  neposkvrněn a já často některá čísla v marném protestu vynechával. Proč se řada hudebních publicstů rozhodla programově nepsat o tom, co je celá osmdesátá léta živilo a co mě vlastně až dodnes zajímá, tak to  jsem nepochopil a nerozumím tomu dodnes,  jsou to přece hudební publicisté a kvalitu od konjutkturálního shitu by měli poznat sami.  Nicméně bylo nutné se se změněnou situací vyrovnat  - podobně jako místo do hudebních časopisů bylo pro informace nutné zamířit jinam,  bylo stejně tak nutné zajímavá hudební alba  místo v  obchodech hledat jinde.  Odpověď na to, kde mířit a hledat, byla relativně jednoduchá. Vše mohl v téměř necenzurované podobě poskytnout internet.  Ať už jsou jeho negativní civilizační dopady jakékoliv, na přelomu druhého a třetího tisícíletí poskytl útočiště jak velkými labely opuštěné hardrockové a metalové scéně, tak i fanouškům té scény.  Z hlediska množství  až nepředstavitelně velký a perspektivní segment hudebních fanoušků byl velkými labely zavržen, opuštěn a ponechán osudu. Šlo lidi, kteří vydavatelským firmám a vůbec mediálnímu průmyslu nesežrali  jejich promyšlený brainwash a zůstali věrni "svým" interpretům, skupinám a žánrům. A především šlo o lidi, kteří byli ochotni hledat informace a utrácet prachy za CD.  Šlo o lidi, kteří byli vděční  za informace o tom, kdo, kde a za kolik blues, hard rock a metal hraje. Tak jsem nejdřív pro kamarády začal hromadit iformace o zajímavých skupinách, o kterých by se v Big Bengu, Rock Reportu nebo Rock and Popu nedočetli. Po nějakém čase jsem své stránky https://bluejamie65.multiply.com/ otevřel všem a ani mi nepřišlo moc divné, když na ně přicházeli nejen mí kamarádi, ale i úplně cizí lidé. Statistika návštěv za dva roky mi přišla docela dobrá:
Viewing History - Viewed 848 times by 106 people, latest on Oct 23
To znamená, že jsem získal víc než stovku čtenářů a že řada z nich přišla opakovaně. Někdo by mohl namítnout, že přece není možné, že mě k psaní něčeho takového vede jen to "číslo". Asi by měl pravdu. Po určitém čase jsem statistiku přestal sledovat. Je tu totiž  ještě něco. Ne sice každý den, ale přece jen opakovaně se mi stalo, že mi přišel mail, ve kterém mi samotné skupiny děkují za to, že jsem o nich napsal, vyvěsil a rozeslal někdy víc někdy míň optimistickou zprávu lidem, kteří si pak následně jejich hudbu vyhledali a poslouchali, případně stahovali.  A to je pro mě potvrzením toho, že jsem jednal správně a že v tom mám pokračovat. 

 

***
WELCOME!

I´LL

THINK
OF YOU
 EVERY 

STEP
OF THE WAY.

 

..

  

. .

 

 

 

Calendar Widget by CalendarLabs


 

         
             
             
         
Current time in Prague