SERJ TANKIAN: "Uneducated democracy"

12.04.2013 22:07

 

Without an education there is no democracy...

Whithout en education there is only hypocrisy...

Serj Tankian по време на фестивала Spirit of Burgas

Netvrdím, Že existuje nějaká ruka, která tahá za šňůrky. Já jenom komentuju... Kritika průmysIu televizní reality. Způsob, jakým se na to lidé dívají, jak je to těší, mi trochu připomíná starověk! Řím, Koloseum, lvy požírající gladiátory…  ,,Uneducated Democracy,, se týká toho, Že Spojené státy se nacházejí na třicátém místě vzdělanosti společnosti ve světě, ale mají největší sílu ekonomickou a militární. A nazývají se demokracií, i když alespoň částečně, se jedná o korporaci. Díváš se na ta fakta a uvědomuješ si, jak jsou strašidelná. Nehovořím o formálním vzdělání, které je obligátní. Jde o to, že demokracie zbavená vzdělanosti může přestat být demokracií. Protože ten, kdo vyhrává, může vládnout, klamat lidi. Pamatuji, že za časů Bushe bylo lidem vštěpováno nesmírné množství lží. Ještě dneska najdeš oblasti Států, mrkni se na dokumentární filmy nebo na YouTube -  kde se například zeptáš: 

"Proč nenávidíte Obamu? Protože je černý?"    ....

Z důvodu jeho programu lékařského pojištění.
Moment, a máte pojištění? 
Ne.... 
Je vaše dítě pojištěné?  
Ne...
Ale on vám chce zajistit pojištění!
Nechceme jeho pojištění! Chceme svobodu!

Jako by svoboda by|a něčím, co se dá koupit v McDonaldu. Je to absurdní, když se setkáš s takovou ignorancí. Netvrdím, že já jsem chytrý a oni hloupí. Nechci nikoho ponížit. Ale když se na to podíváš logicky, vzhledem k rozdělení hlasů v kraji - jestli bude hodně lidí hloupých, vyberou hloupé lídry. A hloupý lídr povede zemi hloupým směrem. Je to otázka zdravého úsudku, žádné hypotézy  - už jsme přece měli jednoho takového.

(In Spark 8/2012, Serj Tankian: Krev se vsakuje)

Co k tomu dodat? Jakkoliv je mi sympatické Tankianovo rozčilení a snaha s tím, co se mu nezamlouvá, něco zásadního udělat. Přece jen mě často napadá, že George Orwell se ve své vizi asi nespletl:

Ministerstvo pravdy ... se děsivě lišilo od všech ostatních objektů v dohledu. Byla to obrovská stavba tvaru pyramidy ze zářivě bílého betonu, která se terasovitě vypínala do výšky 300 metrù. Z místa, kde stál Winston, se dala na bílém průčelí přečíst ozdobným písmem vyvedená tři hesla Strany:

VÁLKA JE MÍR
SVOBODA JE OTROCTVÍ
NEVĚDOMOST JE SÍLA
 
 
Post scriptum - pár odkazů:
HOMEPAGE: Serj Tankian
 
***
WELCOME!

I´LL

THINK
OF YOU
 EVERY 

STEP
OF THE WAY.

 

..

  

. .

 

 

 

Calendar Widget by CalendarLabs


 

         
             
             
         
Current time in Prague