THE FOURTH KIND

31.01.2010 18:31

 

Ať se nám to líbí nebo ne, UFO se skutečně stalo jednou z legend 20. století. Určitě alespoň pro všechny ty, kterým je blízké cokoliv tajemného a záhadného, a takových lidí je neuvěřitelné množství. Fenomén, který označuje zkratka anglických slov Unidentified Flying Objects, jež v překladu znamenají "neidentifikovatelné létající objekty", sehrál v druhé polovině 20. století velkou roli.Někteří lidé si na UFO postavili svůj byznys a zbohatli, jiní zase prodali všechen svůj majetek, jen aby se mohli tímto fenoménem zabývat. UFO vyvolalo různé aféry, soudní spory a stalo se dobrým námětem pro tisíce knih a nespočetné množství různě spekulativních článků, dokumentárních i hraných filmů.
 
Tím nejnovějším filmem na toto téma je
 
THE FOURTH KIND.
Už poměrně dlouhou dobu se hovoří o zvláštním – „čtvrtém“ druhu kontaktu lidí s mimozemskou inteligencí. Jde o setkání, které  má spíše rysy únosu. Ačkoliv se o těchto případech hodně hovoří, ví se o nich jen velmi málo. Jisté je jen to, že někteří lidé po většinou nedobrovolném absolvování podobné zkušenosti popisují zážitky, které jsou shodné bez ohledu na místo a prostředí, ve kterém tito lidé žijí. Shodné jsou i výsledky regresívní hypnózy, která byla u těchto lidí příslušnými odborníky provedena. Říká se, že tito lidé byli uneseni mimozemšťany, avšak doposud nebyly k tomuto tvrzení nalezeny žádné důkazy.
 
O získání právě takových důkazů se na Aljašce ve městě Nome pokouší i hrdinka filmu psycholožka Abigail Tylerová (Milla Jovovich). Mnozí lidé v tomto malém městečku měli problémy se spánkem a trápily je noční můry. Doktorka Tylerová některé z obyvatel začala hypnotizovat v domnění, že se jí podaří zjistit, případně odstranit psychické bloky způsobující lidem jejich  potíže. Při těchto vyšetřeních však dojde k něčemu, co nečekala. Záznamy z jednotlivých vyšetření se pak stávají podstatnou součástí filmu. Při jejich sledování a zkoumání si Abigail (a stejně tak i divák) začne uvědomovat, že mezi v hypnóze poskytnutými (a tedy nezfalšovatelnými) výpověďmi existují významné souvislosti, souvislosti nahánějící hrůzu nejen pacientům..
 
Pokud byste náhodou po shlédutí filmu znejistěli a začaly se vám z vašeho vlastního vědomí nebo podvědomí vybavovat nepatřičné či delší dobu potlačené vzpomínky či pocity, bylo by možná užitečné zkusit si položit alespoň některé základní otázky pomocí kterých se zjišťuje, zda se dotyčného člověka fenomén tzv. únosu týká či nikoliv:

?

- Měli jste někdy v životě "časový výpadek" delší než jednu hodinu? Stalo se vám někdy, že uběhl nějaký čas, aniž byste si dokázali vzpomenout, co se během této doby dělo?
.
- Nebudíte se v noci pravidelně ve stejnou dobu?
.
- Máte někdy pocit, že je někdo s vámi, že s vámi někdo komunikuje?
.
- Spatřili jste někdy ve své místnosti či na odlehlém místě neobvyklý pruh světla, světelnou kouli, nebo podivné bytosti?
.
- Už se vám někdy stalo, že jste se náhle, doslova přes noc, uzdravili z nějaké nemoci?
.
- Měli jste někdy pocit ochromení, když jste se probudili uprostřed noci, nebo při jiné příležitosti?
.
- Jaký máte pocit při čtení zpráv o UFO, o mimozemšťanech, či při pohledu na obrázky či filmy s mimozemskými bytostmi? Vyvolávají ve vás nějaké emoce (strach, vzrušení, podrážděnost)?
.
- Zažili jste někdy pocit, že se vznášíte ve vzduchu?
.
- Nestává se vám, že trpíte nevysvětlitelnou úzkostí či strachem z jehel, plazů, tmy, únosů, zvířat s velkýma očima (např. sovy), určitých míst ve vašem okolí, nebo dokonce ve vašem domě?
.
- Zjistili jste někdy na svém těle jizvy či drobná poranění, jejichž původ si nedokážete vysvětlit?
.
- Nepozorovali jste u sebe neobvyklé schopnosti (čtení myšlenek, předvídání událostí, vyvolávání pohybu předmětů na dálku, léčitelské schopnosti atd.)?
.
- Probudili jste se někdy na jiném místě, aniž byste věděli, jak jste se tam dostali?
.
- Už jste někdy v noci pocítili nevysvětlitelnou touhu, či nutkání jít hned ven?
.
- Zdálo se vám někdy ve snu o bytostech s velkýma očima?

 

V případě, že jste odpověděli kladně minimálně na pět ze čtrnácti uvedených otázek, můžete mít i vy zážitky charakteru tzv. únosu...

 

Prev: NAPSAL SLOVA A VĚTY, DO KTERÝCH JSEM SE ZAMILOVAL NA PRVNÍ POHLED
Next: OPRAVDU VTIPNÍ ŠVÝCAŘI

WELCOME!

I´LL

THINK
OF YOU
 EVERY 

STEP
OF THE WAY.

 

..

  

. .

 

 

 

Calendar Widget by CalendarLabs


 

         
             
             
         
Current time in Prague