MLUVITI NĚKOMU (=MNĚ) Z DUŠE: ANDERS FRIDEN

17.07.2011 22:53

 

-

"Vyrostl jsem v době, kdy jsme se chodili postavit do fronty před obchod, když měla vyjít nová deska, třeba METALLICA. Když jsme ji sehnali, byli jsme naprosto šťastní. Zažívali jsme vzrušující pocity, tedy emocionálně něco úplně jiného než dnešní mládež. Strašně moc se mi po těch časech stýská. Pamatuji se, že jsme se nemohli dočkat dne, kdy šla deska naší oblíbené kapely oficiá|ně do prodeje. Už dva měsíce předtím jsme spřádali p|ány, kdo a kde bude stát ve frontě. Se současným stahováním z internetu všechen tenhle pocit a radost zmizely. Je fakt, že dnešní mládež už nemá takový vztah k CD, jako třeba my k vinylům. Dneska to stáhnou, použijí a pak třeba zase smažou. Není dobré soudit hudbu podle MP3, nebo ji nějak hodnotit při poslechu z PC. Když to tak vezmeš, na albu jsme makali tři měsíce, velice tvrdě, použili jsme analogové vybavenía další technologie, aby CD výborně znělo. Pak si nahrávku někdo stáhne jako MP3 a začne tvrdit, že zvukově to stojí za ho. . .. Na to není co říct.Takhle to prostě je, co s tím můžeš dělat?! Proto se snažím lidi alespoň zvát na naše show, kde si hudbu mohou užít naživo. Je to úplně něco jiného, než by ses na kapelu díval třeba na podělaném YouTube. Choďte na show, to je jiná zábava! Tahle zkušenost se nedá nikde stáhnout..."

"Situace není růžová, ale jak se zdá, metaloví fanoušci jsou na tom ještě dobře. Mají svou hudbu skutečně rádi a stále si alba i CD kupují. Je to všechno o věrnosti k hudbě. Metalová komunita vždy držela při sobě. 

Ten zbytek je jenom takový hudební fast food."

ANDERS FRIDEN in Spark, 7/2011, str. 38

Kdo je Anders Friden?

Anders Fridén je frontmanem skupiny In Flames. První album, které se skupinou nahrál, bylo The Jester Race (1996). Fridén dříve působil hlavně v kapele Dark Tranquillity, ale opustil ji, aby se mohl věnovat právě In Flames. Obě skupiny pocházejí z  Göteborgu .

WELCOME!

I´LL

THINK
OF YOU
 EVERY 

STEP
OF THE WAY.

 

..

  

. .

 

 

 

Calendar Widget by CalendarLabs


 

         
             
             
         
Current time in Prague