PAGE  1   2    3    4    5     6     7      8      9    10  11  12 121

Blog

COME TOGETHER!!!!

13.04.2008 18:57

"Kolébání stromů ve mně, jakožto v milovníkovi přírody, vyvolává myšlenky, jaké ve mně nikdy nevyvolává nic jiného než pohled na kolébající se strom... Tahle touha ve mně vzrůstala, vzbuzovala ve mně neklid. Ve dne jsem usínal a snil nad svou prací. V noci jsem nemohl usnout a neměl jsem žádné stání. Občas jsem v noci dokonce vycházel do parku a tam,  v hlubokém nočním stínu stromů jsem si představoval, že jsem sám v zákoutí temných lesů, vzdálen lopoty a mrzutostí naší bláznivé civilizace.  Napadlo mě to náhle jednou v noci. Probudil jsem se s plánem plně uzrálým v hlavě. Přesevzal jsem si, že  na měsíc nechám všeho pachtění a hmoždění civilizovaného života a ......"                                                   

 

 

 

 

 

 

V podobné situaci se asi o prázdninách pravidelně ocitá mnoho lidí - zavlečeni někam mimo civilizaci a vystaveni takovým požitkům společné dovolené, které chutnají právě jen rodičům, nebo dokonce jen jednomu z rodičů. V zájmu rodinné pohody se pak očekává, že nezletilí zavlečenci se zcela poddají osudu a nebudou přece zbytečně kazit požitek z dovolené "celé" rodině.  Ano, vyžaduje to téměř nadlidskou trpělivost, ohleduplnost a tolerantnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ale na druhou stranu ten adrenalin má taky něco do sebe..

???????????*?????*?????*???????????

 

Prev: HOLIDAY!!!!!!!! HOORAY????
Next: Son Of The Star:

VZPOMÍNKY I

18.05.2008 19:36

" Když je člověk jmenován učitelem, připadá si, jako by ho sám Osud pověsil za jeho vlastní kšandy na hák ve zdi. Je těžké dostat se odtamtud zase dolů. Za těch deset let jsem nezískal nic na penězích a něco málo na zkušenostech, skutečně žádná jiná aktiva, leda tu a tam  nějakou příjemnou vzpomínku a pár projevů vděčnosti od svých bývalých žáků... 

Školáci mají svůj způsob, jak projevovat vděčnost. To právě na nich je hezké.  Dokud je takový školák ve škole, pokládá své učitele za smíšenou kolekci tyranů a netvorů. Obírá se neurčitými plány, že si to s nimi někdy v budoucnosti vyřídí.   Jenže sotva školák se svou školou skoncuje a pustí se tak říkajíc do praktického života, jakýsi mlžný opar vzpomínky dodá nové barvy všemu, co nechal za sebou ..."

 A tak je klidně možné, že na večírku na rozloučenou se na  uplynulá školní léta vzpomíná víceméně něžně:

1.

Tato škola je nová, a tak toho, co by se nám líbilo, je mnoho. Mně osobně se nejvíce líbí školní bufet.

/Důsledně materialistická vzpomínka!/

2.
Škola mě za 9 let hodně naučila, naučila mě číst, psát, počítat, pracovat a hodně dalších užitečných rad do nastávajícího života. Nejvíc mě však přece jen bavilo "ulévání" o přestávkách... taky v technických pracích bylo dobré dělat si, co chceš, například posílat druhé s kýblem plným hlíny, kamení, listí a tak podobně....


/ O tohoto mladého muže se nebojím. Na život je skvěle připraven./

 

3.

Mně se nejvíce líbilo na škole to, jak si nás učitelé rozdělovali do tříd, jak se na nás tvářili nevinně. Smáli jsme se, povídali jsme si... A pak to začalo, smích nás přešel. Najednou to bylo vážné. Učitelům taky nebylo někdy do smíchu. Dělali jsme jim trápení. To ale asi každý. A teď si myslím, že se tomu zase můžeme smát.

/Zde je vidět, že autor je ještě hodně nezkušený. Stále ještě nepochopil, že ve škole je všechno jenom legrace a to vážné přijde teprve tehdy, až školu opustí./

4.

Můj nejlepší školní zážitek se odehrál ve školce, když se mi líbil jeden kluk a když jsem neměla jít do školky, tak jsem se tam šla alespoň podívat, jestli on tam je, a on tam byl a mně bylo líto, že jsem ten den v té školce nebyla.

/Tato vzpomínka jasně dokládá, že většina dospělých nemá ani tu nejmenší představu o tom, kdy a kde vlastně jejich děti sbírají své první erotické zkušenosti./

5.

Nejraději vzpomínám na naši paní učitelku ze třetí třídy. Ona byla báječný člověk. S dětmi si velice dobře rozuměla. Nejlepší bylo, když při jedné diskotéce, kterou jsme si uspořádali, s námi tančila a zpívala nám písničku od Queenů.

/Kvality učitele bývaji doceněny jen vzácně./

6.

K silnějšímu rozumu přicházíte až na druhém stupni, kde s vámi jednají už ne jako s děťátky. Mozek se zvětšuje a dokážete pochopit i složitější učivo. Myslím si, že škola mi dala hodně. Získal jsem tu poměrně hodně přátel a nabyl mnoho zkušeností, které mi budou klíčem do dalších let.

/Dost často jsem ale získal dojem, že ani onen zvětšující se mozek se se složitějším učivem příliš nepotkával./

7.

Nejlepší zážitek ve škole nebyl sice ve škole, ale na lyžařském výcviku v Jeseníkách. Celých pět dní bez učení!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

/Paradox žáka otevřeně se vyznávajícího z toho, že svůj nejlepší zážitek mohl zažít právě díky škole - jen tak totiž lze srovnat stav, kdy je člověk ve škole a učí se, se stavem, kdy škola ani učení nejsou!/

--------------------------------------

Tak, škola skončila a večírek na rozloučenou taky. Vysvědčení máš a život na tebe čeká, myslím, že docela nedočkavě.

TAK DO TOHO. MLÁDÍ VPŘED!

(říkalo se kdysi:-)

Prev: Son Of The Star:
Next: ROCK WILL NEVER DIE!

VZPOMÍNKY II

08.06.2008 19:53

 

"Nejvíc ze všeho vlídná vzpomínka obklopuje – podle jakéhosi zvláštního zákona o přitažlivosti protiv – právě osoby učitelů. Ty jsou alchymií času proměněny ve sbor hlubokomyslných učenců, ušlechtilých dobrodějů, jejichž učení, kdyby mu byl člověk věnoval pozornost, mohlo člověka povznést do vyšších sfér. Chlapci, kteří nikdy nedávali pozor při latině, vidí ve vzpomínce svého někdejšího latináře jako jednoho z největších mužů, které kdy poznali. V době, kde je učil neměli jiné pomyšlení, než nasypat mu popel do kalamáře nebo dát mu napínáček na židli. Ale teď říkají, že to byl ten největší učenec na světě, že kdyby mu byli naslouchali, mohli si z jeho hodin odnést víc než od každého jiného učitele, který kdy učil. Ve skutečnosti to nebyl takový učenec a oni by si nic neodnesli, jenže pro bývalé učitele je alespoň malou ´těchou, že se jim sice pozdě, ale přece jen dostává téhle odměny."

8

Nejvíc se mi líbily třídy na prvním stupni. Paní učitelky je vždycky tak pěkně vyzdobily. Vždy o prázdninách jsem se těšila, jak bude zase vyzdobená třída.  Na nové škole je nejkrásnější krteček ve žlutém patře. Vždy, když ho vidím, skoro závidím prvňáčkům, že tam mají třídu. Hned bych si to s nimi vyměnila.

Kdo by nechtěl být spolužákem krtečka????

9

Nejvíce se mi líbílo na prvním stupni. Ráda na tu dobu vzpomínám. Na to jak jsme v první třídě museli cenit zuby na pana fotografa.

Jo, to jsme ještě měli zubů dost

10

Mně se nejvíc líbilo drsné, ale i pěkné chování učitelů k žákům. Kdyby to tak nebylo, tak bychom si dělali, co chceme. Nejpěknější pocit je to ale stejně v deváté třídě.

Hm.No to bych chtěl vidět, jak se dnes drsně chová učitel!

11

Hrozně se mi líbí, že se nám všichni hodně věnují a hodně odpouštějí. Pro mě je často až nepochopitelné, co všechno někdo dokáže přejít bez jediného slova. Ale taky se učitelé snaží, abychom odešli z tého školy alespoň s něčím v hlavě...

A někdy je to práce přímo sisyfovská...

12

Nejlepší školní výlet byl v šestém ročníku, když jsme jeli na Ploštinu. Jeli jsme kousek vlakem, ale největší část cesty jsme šli pěšky. Pan učitel nám řekl, že zná různé zkratky a že na Ploštinu dorazíme nejpozději ve 13.oo Na cestě jsme si užili mnoho legrace a nakonec to dopadlo tak, že první z nás dorazili na Ploštinu ve 14.30, protože ty údajné zkratky, jak nám pan učitel tvrdil, ve skutečnosti cestu ještě prodloužily, ale jinak to bylo super jako všechno ve škole.

Čas je milosrdný.

 

13

Autobus přijel asi v 6.00, nastoupili jsme a všichni se tlačili dozadu a já jsem se tlačila taky a dotlačila jsem se dopředu. Byli jsme jen o jedno sedadlo od učitela. Já jsem seděla s Jančů, byla s ňů sranda, aj s učitelem jsme si popovídali.

Možná, že ten náš učitel není zase tak úplně pako.

14

???

 

Možná v dalším pokračování,

jestli bude...

"Když se blíží konec školy, aby zvěstoval čas svobody,

proniká celou kolejí duch jakési lidskosti.

Učitelé se procházejí kolem ve sportovních bundách a kouří cigarety skoro přímo na chodbách školy.

Kluci pokřikují dlouhým červnovým večerem při svém kriketovém utkání.  

Učitelé – vlastně dobří chlapíci – odvolali večerní studium,

aby kriketu přihlíželi. Je tam i sám ředitel. 

Nová tráva na hřišti se báječně zelená a večerní vzduch báječně voní.

Je předposlední den školy.

Život je skutečně krásný,

hlásá tenhle letní večer.

Kdyby každý den ve školním životě mohl být předposlední,

nemuselo by se mu nic vytýkat."

Já si ale (možná naivně) myslím, že ve škole nebo za školou lze zažít spoustu krásných věcí

i ve všechny ostatní dny, ne jen a pouze v tom dnu předposledním.

Prev: ROCK WILL NEVER DIE!
Next: THERE IS ONLY ONE WAY
:

RUSTED ICONS OF POST MODERN TIMES

22.06.2008 20:20

Dříve jsi na to musel opravdu mít, aby ses dostal do studia a mohl nahrávat. Byla to velká věc, která byla určena jen vyvoleným. V dnešní době se na trh dostává spousta odpadu, který by dříve neměl šanci obstát.  Lidé tak bohužel často nalítnou na promoakce nahrávacích firem, které bravurně ovládají filozofii obchodu. Kvantita předčila kvalitu a nevěřím, že by se to v dohledné době změnilo . Stále si pamatuji na obrovský boom LINKIN PARK nebo EVANESCENCE. Jsou to kapely, které natočily technicky velmi zdařilé nahrávky. Když jsem je pak ale viděl naživo, žasl jsem, jak jsou katastrofální.  Neměli žádné zkušenosti, a co hůř, hráli jak absolutní školáčci. Lidé však běsnili, že mohou vidět své hvězdy, a bylo jim jedno, že nic neumí.

SASHA PAETH, Spark 6/2008, str. 93

_____________________

 

8. 6. 2005 - "Třetí album Coldplay, britského hudebního klenotu současnosti, dostalo název X&Y. Vyšlo v pondělí, ovšem pozornost poutalo již několik týdnů předtím.Jednak  kvůli hvězd se dotýkající slávě skupiny, jež za předešlý počin A Rush Of Blood To The Head (2002) získala prestižní ocenění Brit Awards i Grammy 2002, i kvůli očekávání, zda k šestnácti miliónům prodaných exemplářů předešlých dvou alb (debut Parachutes vyšel v roce 2000) přibudou milióny další." "...je nepochybné, že tahle kapela je z velké části záležitost propagační práce managementu a gramofirmy. Předkládaná ojedinělá nálada alba je pouze slibným, nicméně mnohokrát již slyšeným popem s vkusnými texty."

21.6. 2008 - "Coldplay je dobře prodaná nuda. Britští Coldplay jsou zvláštní kapela. Kolem vydání svých alb dokážou spustit obrovský humbuk. Z prvních tří desek vytěžili pár singlů, prodali milióny kusů, vyprodali stadióny při koncertech, nicméně z hudby, kterou od první chvíle tvoří, neprýští nic, co by tu s námi mělo být."

JAROSLAV ŠPULÁK,  Právo 21.6.2008, recenze

 JAROSLAV ŠPULÁK, odkazy z netu 

_____________________

 

Vždycky jsem chtěl natočit film o podsvětí, které existuje velice blízko světa středních vrstev a je plné nebezpečí a kriminality. Tyto dva světy existují jeden vedle druhého. Nechtěl jsem dělat snímek o nějakých gangsterech, se kterými by diváci sympatizovali a říkali si, že jsou to docela fajn chlápci. Já jsem mezi podobnými lidmi vyrůstal a třeba takový Lenny McLean, kterého možná znáte z filmu Sbal prachy a vypadni, mě učil boxovat. O mrtvých jen dobře, ale mezi námi, Lenny byl ve skutečnosti surový grázl, kterého bavilo mlátit lidi. Nechci předstírat, že tihle chlapi jsou vlastně pohodoví sympaťáci, protože to tak není. Měl jsem v úmyslu natočit něco upřímného, svůj vlastní pohled na tenhle svět...Rozhodně mi nedělá radost vídat tyhle příběhy ve zprávách, protože je to naproto příšerné. Vypadá to tak, že skutečný stav násilí mezi mladými je ještě horší. Jen v letošním roce přišlo násilně o život už asi  šestnáct lidí. Film vznikal tak, že jsem na začátku mluvil s madými lidmi ze čtvrti, kde jsem vyrůstal. A naprosto mě šokovalo,  že ti sedmnáctiletí už byli na šesti, sedmi pohřbech - ne vlastní babičky, ale spolužáků a kamarádů. To mi vyrazilo dech.

TOM TYRWHIT, Festivalové právo, 7. 6. str. 6

_____________________

"Počínaje obalem za hranicí vkusu (sado-maso geronto-porno? Děkuji, nechci!) a konče černošským slangem v textech, jenž se za bizarních okolností proplétá se slogany proti globálnímu oteplování... Už pilotní singl 4 Minutes zněl spíše jako nový hit dvojice Timberlake & Timbaland, do kterého se Madonna jen náhodně připletla... Zbytek desky (zejména v  druhé polovině) Madonna pod futuristickými beaty a efekty spíš lapá po dechu, místo aby písním vtiskla vlastní tvář. Trochu to připomíná digitální popravu Britney Spears na Blackout...Jinak Madonnin pokus penetrovat svět černé hudby končí stejně jako před čtrnácti lety rozpačité album Bedtime Stories. V taneční hudbě (alba Ray Of Light, Music, Confessions On The Dancefloor) byla jako ryba ve vodě, ale hip hop a r'n'b vyžaduje víc než skandování sloganů v refrénech.Hard Candy jako kdyby už názvem nezastíralo, že jde o popový produkt s omezenou dobou trvanlivosti. Oslava efemérnosti současné popkultury ale hořkne na jazyku, Madonna nemá kromě pár prchavých okamžiků krátkodobé slasti posluchačům co nabídnout...."

 Karel Veselý, 28.4. 2008 aktualne.centrum.cz/ kultura/hudba/ 

_____________________

   Takřka patnáct let po smrti Kurta Cobaina se uskuteční myšlenka vydat znovu podstatnou část katalogu Nirvany - ovšem na vinylu. Otázkou zůstává, jak si nová vydání povedou: i když Nirvana patří k ikonám populární hudby, prodávat její hudbu je složitější, než by se na první pohled mohlo zdát. Když před třemi lety vdova po Cobainovi Courtney Love prodala za 50 milionů dolarů padesáti procentní podíl za publikační práva na hudbu Nirvany, její kupec Primary Wave Music ?Publishing asi netušil, že mu z toho kápne zatím pouhých 2,3 milionu. Tvůrci nyní velmi populárního herně interaktivního projektu Guitar Hero z celé diskografie kapely projevili zájem pouze o skladbu Breed a zaplatili za ni 50 tisíc. Pro srovnání za 24 skladeb od Aerosmith dali pět milionů. Do televizních pořadů a filmů se prodalo pouze 13 skladeb za 480 tisíc, přičemž třeba takoví Jonas Brothers si jen za loňský rok vydělali přibližně milion za 105 licencí.

Pavel Turek, Aktuálně.cz, 23.4. 2009

 

Prev: THERE IS ONLY ONE WAY:
Next: JUSTICE FOR ALL

VAROVÁNÍ

21.08.2008 21:37

BU BU BU ....

Dostal jsem dopis, takový upozornění, tvářilo se to vlastně jako že se nic neděje. Jenže já vím, že děje, neboť jsem podobný dopis už dostal vícekráte a víceméně zatím vždy to dopadlo tak, že mě to pěkně otrávilo na docela dlouhou dobu - takže ted´jsem ostražitý. No posuďte sami, přišlo mi tohle:

MP3.com.au MOVES!
You might be aware that
MP3.com.au has moved homes to a new owner. This means that after several months of neglect, MP3.com.au is now owned and managed by people who truly value the site and its members.

Neboli jinými slovy, MP3.com.au se stěhuje k novému majiteli. Tohle zatim vždy znamenalo nějaké nepříjemnosti, buď přestaly fungovat linky, nebo dokonce úplně všechno a stránky zmizely - jako třeba IUMA.com, Vitaminic.com, Mp3.com... Když se po čase mp3.com znovu objevil, tak už na něm nebyla  žádná nezávislá music :-(  Takže momentálně jsem zvědavý, jestli se něco podobně nepříjemného nestane taky s MP3.com.au. Snad neeeeeee..... Ale pro jistotu chodím tam tedˇ mnohem častěji, přece jen, co kdyby to, co jsem si navykl poslouchat, najednou zmizelo???? někde v p....., teda v nenávratnu.... Lepší je s pojistit se a neponechat věci nevyzpytatelné náhodě! 

Prev: ZTRACENO/NALEZENO V PŘEKLADU
Next: Vždycky jsem chtěl

DISKANTI A FRIKULÍNI

25.08.2008 20:44

ZAČÁTKY:

Všechno to začalo to během osmdesátých let v USA. Jedna relativně bezvýznamná komerční televizní stanice se rozhodla zařadit do svého vysílání heavy metal a další metalové odnože. Téměř okamžitě této televizní stanici  stoupla sledovanost a samozřejmě taky  příjmy z reklamy. Protože bylo zaděláno na velký prachy, marketingoví manažeři samozřejmě hledali způsob, jak veliký výdělek ještě znásobit. Svůj úkol splnili, ten správný recept našli. Bylo potřeba udělat jediné. Zaměřit se na širší okruh posluchačů. Místo orientace na bílé publikum, jehož procentuální podíl na celkovém počtu obyvatel USA stále klesá, se zaměřit na početnější latino a afroamerické publikum. Mnozí se tehdy divili proč se zavedeným pořadům zkracuje vysílací čas, případně zničujícím způsobem snižuje periodicita ve prospěch pořadů nových zabývajících se zdánlivě nepochopitelnými pseudohudebními žánry. Mnozí tehdy "demokraticky" demonstrovali nebo psali tuny  nevybíravých mailů na adresu tehdy už ne nevýznamné komerční televize, dokonce ještě v 90. letech. Nic nepomohlo, čísla, statistiky a tučné budoucí výdělky daly po krátkém čase manažerům zapravdu. Jak jsem byl tehdy rád, že žiju v kulturním a mnohem méně konzumním regionu . Ale spletl jsem se,  dnes MTV shrabuje penízky už i v Evropě.

KONCE:

V postmoderní hipové, hopové a rapové české krajině došlo k tomu, že absolutní absurdnost stádního pudu zavelela některým studentům a školákům přejmout tuto formu v myšlenkách,  slovních obratech, pohybech dokonce i  mimice. Takže "bězný mladý člověk", aby byl správně cool, musi mluvit přerývaně a s rytmickou pravidelností a důrazem opakovaně vkládat do svého projevu brutální fráze z černošské americké angličtiny z newyorských předměstí. Také své kamarády musí zdravit zvláštními pohyby těla a rukou, či změnami výrazu tváře, kterými si  sice v místě  vzniku téhle "řeči těla" sdělovali třeba to, jaký fet je právě k dostáni a kolik to bude případného zájemce stát. V našich krajích už nikdo  význam těch neverbálních sdělení  nezná, nicméně "běžnému mladému člověku" je jasné, že  když se tak bude pohybovat a tvářit, bude  vypadat strašně cool. K tomu je však taky potřeba být značkově oblečený....

 

Z DENNÍHO TISKU:

" Slovník hip-hoppera: RAPPER/MC - zpěvák, který do hudebního podkladu odříkává a frázuje text písně, PEACE - graffitti, BEAT - hudební podklad skladby, CREW  - skupina, parta, TRACK - hotová skladba..." Aha, tak tenhle novinový článek už opravdu každému "běžnému  mladému" člověku umožní, aby věděl, která slovíčka zajistí, že bude správně free, cool a in..... (čti frikulín).

PS: inspirováno Liborem a Lištičkou

Prev: JUSTICE FOR ALL
Next: SLIB

ZAJÍMALY BY NĚKOHO VČEREJŠÍ NOVINY?

01.09.2008 21:12

ale co když to jsou pravé TIMESY???

a co když je tam včerejších novin za 200 let???

neláká to??? opravdu???

kdo by si teda chtěl vyvolat a přečíst  něco ze zhruba 73 OOO včerejšků,

tak ten může tady tudy - stačí jeden klik*

    

---

*myškou samozřejmě

Prev: SAKRA PROČ?
Next: KAŽDÉMU SE STÝSKÁ PO PÁNVIČCE (a jejím blogu)

KAŽDÉMU SE STÝSKÁ PO PÁNVIČCE (a jejím blogu)

04.09.2008 21:17

                                                       ..

Nedávno jsem potřeboval rifle, byly už obnošené a řada lidí, kterým na mně záleží, se mě na veřejnosti začala stranit, tak jsem šel do obchodu. Mělo mě varovat, že jsem míjel takové ty divné typy (Další den potkávám tu samou dívenku, jak mašíruje do nějakého obchodu, ovšem má růžové stíny a vlasy smotané do podivného...). Ale co se dá dělat, kde vzít nové rifle a nějaký bavlněný trika jinde než v obchodě. Našel jsem si teda svou velikost a šel jsem si to vyzkoušet.

 

Pasovaly mi celkem dobře, až na to, že pás byl v rovině genitálií a přirození mi z nich jaksi vypadávalo. Šel jsem tedy za odborníkem - prodavačem a položil dvě zásadní otázky:

1. Jsou tyhle rifle opravdu pánské???

2. Je to opravdu mnou požadovaná velikost - nejsou ty rifle nějaký dětský nebo pro mimozemšťany???

Prodavač v duchu jakéhosi(na mě absolutně nepůsobícího) obchodně sterilního optimismu na obě otázky odpověděl zhruba stejně.Tzn. že zboží, které mi nabízí, je pro mě to nejlepší, co se momentálně na trhu vyskytuje, a taky ještě řek, že mi může zaručit, že s tímhle výrobkem budu určitě spokojen. Na moji námitku, že nedokážu pochopit, jak bych mohl být v budoucnosti spokojen s něčím, s čím jsem velmi nespokojen už teď, reagoval pokrčením ramen a dorazil mě větou:

To máš jedno, jiny rifle a jiny střih stejně nikde neseženeš.

Zkroušeně jsem vypadl z obchodu a cestou domů jsem myslel na to, co budu dělat, až se mi rozsypou moje stávající rifle.

Rýsují se tři možnosti:

a) vrátit se do toho obchodu a koupit si to -

potom ale přichází ke slovu klasik fejetonu Neruda: KAM S NÍM???

b) chodit v teplákách jako v Rusku,

ale já přece nejsem Rus!!!

c) koupit si kombinézu -

jo, ale pak ty problémy, když jde člověk na WC...

A tak mám své staré rifle a modlím se každý večer, aby se ještě nerozpadly.

Prev: ZAJÍMALY BY NĚKOHO VČEREJŠÍ NOVINY?
Next: ČERNÝ HUMOR

ČERNÝ HUMOR

04.09.2008 21:22

NO COMMENT!

Prev: KAŽDÉMU SE STÝSKÁ PO PÁNVIČCE (a jejím blogu)
Next: !X-X-X---KNIHOMOLOVÉ NEBUĎTE SMUTNÍ---X-X-X!

KAŽDÉMU SE STÝSKÁ PO PÁNVIČCE A JEJÍM BLOGU

19.09.2008 21:24

Prvních pár minut chodí po domě, konejšivým hláskem utěšuje klíče a vyzývá je k tomu, aby se objevily...
Po chvilce zvýší hlásek , občas přidá nějaké to neslušnější slovíčko...
Po deseti minutách chodí za ostatními členy rodiny, včetně psa a prázdného akvárka a stále ještě příjemným hlasem  trousí věty jako:
" Nepotkali jste někde moje klíče? Jestli ano, řekněte mi, až přijdou."
Následně pak:
"Až potkáte ty klíče, řekněte jim, že mají průser!"
Když ani vyhrožování nepomáhá, začne vyhrožovat víc, samozřejmě přitom hledá na všech možných i nemožných místech. Po půlhodině jí pomalinku dochází trpělivost, nálada v rodině se zhoršuje a tak toho raději nechá...

( V  KAPSE... KOHO BY TO NAPADLO...)




.
Jeanuska:
A že se ty mrchy schovaj vždycky na tom nejblbějším místě. :)
...
Bluejamie
No jedna otázka mi vrtá hlavou od mého dětství - proč moje klíče končí tak často v ledničce.
Původně jsem si myslel, že je to proto, že moc žeru a vždycky, když čučím do ledničky, tak tam ty klíče nějak položím nebo upustím. To byla moje první hypotéza.
Tak tahle krásně jednoduchá hypotéza je pochopitelná i uvěřitelná, jenže evidentně nesprávná.
Od určité doby jím jen dvakrát denně a ani jedno z těch jídel neabsolvuju doma. A to je právě to divný, klíče tam nacházím se stejnou pravidelností jako dřív. Jeden čas jsem to chtěl vyřešit tím, že je budu nosit na kožené šňůrce kolem krku.
Změnilo se jediné - spolu s klíči nacházím v lednici i tu šnůrku...

Prev: !X-X-X---KNIHOMOLOVÉ NEBUĎTE SMUTNÍ---X-X-X!
Next: METAL FOR EVER!

METAL FOR EVER!

28.09.2008 21:28

No, někdy má člověk chuť propláchnout si kebuli pořádným nářezem a ono to z nějakýho blbýho důvodu nejde. V takových chvílích může pomoci třeba to, že si člověk něco zajimavýho o metalu přečte. Může se dozvědět nějakou zajímavost, ale hlavně se na ten průplach většinou začne ještě víc těšit.

Prev: KAŽDÉMU SE STÝSKÁ PO PÁNVIČCE A JEJÍM BLOGU (znovu a znovu)

 

Next: ZTRACENO/NALEZENO V PŘEKLADU

ZTRACENO/NALEZENO V PŘEKLADU

29.09.2008 21:32

  

Napadla mě jedna parafráze známé,

ale  obtížně řešitelné otázky o tom,

jestli tu dřív byla slepice nebo vejce:

Co na písničkách lidi baví víc, hudba nebo text?

Asi je to u každého jinak, ale stejně se asi řadě lidí může přihodit to, že jim nějaký verš zní tak sladce a krásně, že jim prostě nejde z hlavy.

Mně poslední měsíce zní v hlavě následující slůvka:

" ...

AND NOTHING IN THIS WORLD COULD EVER BREAK ME

I WILL LIVE  AND I WILL LEARN

BUT I´LL NEVER SAY DIE

NEVER SAY DIE

IT´S IN MY BLOOD, IT WILL NEVER GO AWAY..."

(Martie Peters and Anthony Lledo)

.

Taky jsem přemýšlel, jestli by ten refrén šel nějakým odpovídajícím způsobem přeložit, ale když jsem to udělal, tak už mi to zdaleka neznělo tak pěkně jako originál.Tak jsem to všemi možnými způsoby přeonačoval a vylepšoval, aby  se mi při překladu nic neztratilo.

Nakonec jsem si to přeložil. Přestože, objektivně vzato, to vlastně s překladem nic společného nemá, protože jsem použil slova, která v té anglické verzi  vůbec, tedy ani přibližně, použita nejsou.

Dokud dýcháš, dokud ti srdce bije, naděje neumírá a láska žije.

Je to vlastně asi první optimistická větička, co ze mě po opravdu hodně dlouhé době vypadla.A někteří lidi možná budou rádi, že mám zase chuť překládat. Rozhodně bych měl Martie Petersovi  (a všem ostatním) poděkovat, protože právě jeho skvělý balady ve mně probudily tyhle bláznivé nápady.

Jo a jestli  i vy, co to čtete, máte chuť na něco hodně romantického, mrkněte  

 sem

Prev: METAL FOR EVER!
Next: VAROVÁNÍ!

VŽDYCKY JSEM CHTĚL

03.11.2008 21:39

                                  

 

                                 

 

                                 

 

                                 

 

                                 aspoň letmo se dotknout,

                                 protože  Eset oděná jen lehkou volně splývající tunikou 

                                 je absolutni dokonalost erotická i duchovni.

                                 Ale tady bylo možné podívat se jí do očí.

                                 A krása a síla jejího pohledu je nevýslovná...

 

Prev: VAROVÁNÍ!
Next: JO, JÁ TAKY

JO, JÁ TAKY

03.12.2008 21:43

Znám pár lidí, kterým bych docela rád řekl,

co si o nich myslím.

Ten rozhovor by pro ně, ale ani pro mě neskončil dobře,

a tak váhám a zvažuju to.

Je to taková skoro hamletovská otázka.

Co budu po takovém rozhovoru/rvačce cítit?

Uleví se mi,

když se zdánlivě nedosažitelnému blbovi nebo blbce

POMSTÍM???

POST SCRIPTUM:

Je pravda, že pomsta dobře chutná????

Prev: Vždycky jsem chtěl
Next: A ZRODILA SE P A R A N O I A

A ZRODILA SE PARANOIA

16.01.2009 21:46

 

Chodím sem a tam.

Bloudím a bloumám městem.

Srdce mi divoce bije a dýchám ztěžka.

Jsem sledován!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Někdo do nejmenších podrobností zná moje myšlenky!

Nejdřív si je přečte, pomazlí a pokochá se s nimi.

Hraje si s nimi jako kočka s myší.

Šťouchá do nich, kopíruje, cupuje a trhá.

Na kousky a kousíčky....

....úplně maličké kousíčky!
 

A co je nejstrašnější????

Když se jich nabaží, HODÍ JE DO ODPADKOVÉHO KOŠE!

A ani nevím,

co dělat nebo jak se proti tomu bránit.

Je to vůbec v lidských silách???

Co mám udělat, abych své myšlenky

ještě hebké, nevyslovené a nikomu nesdělené,

nenacházel na hustě popsaných listech papíru A4

v koši u kopírky?

Mám se snad pustit do hledání tajemného

slídila?

Co ho vede k tomu, aby mě sledoval.

Jak mi je vůbec schopen číst myšlenky??

Co to proboha je za týpka?

Kdo by to tak mohl být?

Kdo z lidí kolem mě by to tak mohl být?

???????????????

???????

????

Post Scriptum:

Taky by to ale mohla být ta týpka... ?

Prev: JO, JÁ TAKY
Next: NAJDU TĚ?

Záznamy: 1 - 15 ze 166

PAGE  1   2    3    4    5    6   7   8   9   10    11  12

WELCOME!

I´LL

THINK
OF YOU
 EVERY 

STEP
OF THE WAY.

 

..

  

. .

 

 

 

Calendar Widget by CalendarLabs


 

         
             
             
         
Current time in Prague